Eerste gemeenten gaan over op Berichtenbox Mijnoverheid.nl

Vanaf 6 februari zullen de eerste gemeenten daadwerkelijk worden aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Gemeenten zullen op die manier papieren post door digitale berichten kunnen vervangen.

Aanslag of herinnering
Berichten zoals de aanslag gemeentebelastingen, nieuws over een vergunningaanvraag of een herinnering voor het verlengen van een paspoort kunnen vanaf 6 februari digitaal worden ontvangen door inwoners van de gemeenten Amsterdam, Eindhoven, Meppel, Rotterdam, Zoetermeer en het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. De berichten in de Berichtenbox hebben dezelfde juridische waarde als papieren post. De huidige gebruikers van de Berichtenbox krijgen de meeste berichten automatisch digitaal; ze kunnen overigens in hun profiel op de site aangeven dat ze hun post gewoon op papier willen blijven ontvangen.

Zes miljoen

De Berichtenbox moet dit jaar een forse impuls krijgen, met name van de Belastingdienst die de blauwe envelop digitaliseert. Vorig jaar meldde projectleider Tjerk Venrooij van Operatie NUP (KING) aan het eind van 2014 daardoor zes miljoen gebruikersaccounts voor de Berichtenbox te verwachten. Dat aantal is nu nog geen half miljoen.

Aanpassingen nodig

Gemeenten die aansluiten moeten hun software aanpassen, een PKI-beveiligingscertificaat regelen en via Digikoppeling technisch aansluiten. De aansluitkosten zijn voor een gemiddelde gemeente ongeveer 5000 euro, heeft KING eerder voorgerekend.

 

Bron: Binnenlands Bestuur
Ga terug naar nieuws

Nieuws

'ICT in onderwijs nog geen gelopen race' Na drie decennia 'compute...Lees meer

'Overheden moeten hun websites gewoon archiveren' Decentrale overheden ...Lees meer
Viadict
Pommerse Bocht 21
9642EA Veendam
tel. 06 - 2936 9099
info@viadict.com
KvK nr. 01172168 linkedin